Nederlandse mensen
Dé Nederlandse club aan de Costa Blanca

Spaanse lesSchilderij van Linda Laheij

Op verzoek van veel leden van de club los Holandeses om een cursus Spaanse taalbeheersing te organiseren hebben wij een docent gevonden die dat voor ons kan en wil doen.

Deelname aan deze cursus is uitsluitend voorbehouden aan leden van de club los Holandeses.


Omdat de cursus modulair is opgebouwd is het bij deze activiteit niet mogelijk om eerst 2 proeflessen mee te doen. Alleen deelname per geheel cursusdeel (van 10 lessen) is mogelijk!

U kunt zich vóór aanvang van een cursus module (zie schema hieronder) inschrijven bij de bar van club los Holandeses of bij Anna Visman


De docent;

(Rebecca Pierik)

Door op haar naam te klikken stelt Rebecca zichzelf voor.De doelstelling

Schilderij van Linda Laheij

Omdat ik zelf met 43 ben begonnen met het leren van de Spaanse taal, weet ik hoe moeilijk het is om te doen, maar vooral om te onthouden. En laten we eerlijk zijn, Spaans is geen makkelijke taal voor ons om te leren.
Ik heb mij inmiddels gespecialiseerd in het lesgeven aan personen boven de 40/50+.
Ik heb een programma ontwikkeld dat je stap voor stap door de grammatica heen helpt en door je oefeningen te laten doen waardoor je ieder keer weer een beetje verder komt en zo weer meer onthoudt en langzaamaan beetje bij beetje kunt gaan communiceren met de Spanjaarden.
Ook heb ik de grammatica zo uitgeschreven die je regel voor regel kunt volgen om zo bijvoorbeeld erachter te komen of een woord bijvoorbeeld mannelijk of vrouwelijk is.
Ik geef lessen van 1,5 uur. Dit omdat daarna vaak de energie dan op is om nog meer te onthouden. De laatste 15 minuten zijn om vragen te stellen.

Ik geef geen les uit studieboeken, want de meeste zijn gemaakt voor 16-jarige en gaan zo snel dat je dat dan niet meer bij kunt benen. Ik werk met mijn eigen materiaal en als ik merk dat de leerling(en) de stof nog niet goed doorhebben, dan heb ik nieuw materiaal om het nog eens op een andere manier uit te leggen en zo nog eens te oefenen.
Daarnaast vertel ik af en toe wat over de achtergrond van Spanje, of over mijn eigen ervaringen met de Spanjaarden.
De bedoeling van mijn lessen is dat het voor iedereen te volgen is en dat we stap voor stap op een makkelijke en leuke manier door de lessen gaan.
Mijn ervaring is, en ook dat van mijn leerlingen, dat doordat je een beetje met je buurman, de postbode, of de vrouw van de supermarkt kan communiceren (ook al maak je fouten) dat ze dan een stuk aardiger en hulpvaardiger zijn.
Kortom, de lessen zijn zo gemaakt dat ze door iedereen te volgen zijn en het is ook leuk om met een groep op deze manier de taal te leren.

 

 

Schema 2024 


Voor meer informatie over de cursus Spaans: Anna Visman


Wilt u meer informatie over de club los Holandeses stuur dan een e-mail.