Nederlandse mensen
Dé Nederlandse club aan de Costa Blanca

Shantykoor

Wil je meer weten over het ontstaan van de subclub shantykoor? Klik hier.

Belangrijke oproep,

Heb je zin om gezellig te zingen , meld je dan aan bij het Shantykoor van Club los holandeses.

Een shanty is een zeemanslied dat vroeger aan boord van grote zeilschepen (met name op Frans-Canadese schepen) werd gezongen als arbeidslied. 

Er zijn vele shantykoren. Een shantykoor bestaat in principe alleen uit mannenstemmen. Traditioneel kunnen vrouwen enkel deel uitmaken van een shantykoor voor de begeleiding en directie. Als shantykoren niet "a capella" zingen, wordt de begeleiding vaak door een of meer accordeons verzorgd. Het repertoire moet hoofdzakelijk bestaan uit shanty's en kan aangevuld worden met zeemansliederen of lokale liederen verwant aan de zee, haven of visserij. Smartlappen behoren niet tot het repertoire van een shantykoor. Verwant aan de shantykoren zijn de 'viswijvenkoren'. Zij bezingen de historie van de zeevisserij van uit het thuisperspectief. Op shantyfestivals zijn zij vaak een aanvulling op het shanty-repertoire. 

De meeste shantykoren treden op in kleding die doet denken aan zeelieden, zoals vissers, piraten en zeerovers. Soms ziet men ook een traditionele klederdracht uit een bepaalde streek.

De club Los Holandeses heeft een eigen shantykoor met muzikale begeleiding onder leiding van dirigent Inge Visser.

Zij repeteren op elke dinsdagmiddag vanaf 14:00 uur in het clubhuis.


Voor de leden van het koor staan hier de orkestbanden beschikbaar.
Daarvoor moet je wel geregistreerd zijn als lid van de vereniging.

Wil je meer informatie over het shantykoor of onze vereniging, vul dan het contactformulier in.