Nederlandse mensen
Dé Nederlandse club aan de Costa Blanca

Jeu de Boules

Wil je meer weten over het ontstaan van de subclub jeu de boules? Klik hier.

Bij de club los Los Holandeses kan je elke donderdag Jeu de Boules spelen. Het spel begint vanaf 11:00 uur. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 5,00 per jaar.

Petanque is de Provencaalse variant van jeu de boules, hoewel beide termen vaak als synoniemen worden gebruikt. Jeu de boules omvat alle spellen die met metalen ballen worden gespeeld.

Bij de club Holandeses hanteert men andere spelregels dan de officiële.

Er wordt gespeeld met 2 teams (rood en groen) en iedere speler speelt met 2 ballen. Men gooit om de beurt zijn eerste bal ongeacht wie er het dichtst bij de couchenette of but ligt.

Na die eerste ronde kijkt men welk team er het dichtst bij ligt en mag het andere team proberen dit te verbeteren. Is dat gelukt dan is het andere team aan de beurt om dit te doen.

De score wordt bepaald door te kijken van welk team het meeste aantal ballen het dichtst in de buurt van de couchenette ligt. Deze ballen worden geteld en gelden elk voor 1 punt.

Alle resultaten worden bij elkaar opgeteld en in december wordt de winnaar van het gehele jaar bekend gemaakt (meestal rond de Kerstdagen).

Wil je meer informatie over jeu de boules of onze vereniging, vul dan het contactformulier in.