Nederlandse mensen
Dé Nederlandse club aan de Costa Blanca

El Canto de la Vida

Gemengd koor

Smartlap is een benaming voor het levenslied en dan vooral voor die vormen van het levenslied waarin een larmoyante (1: sentimenteel bedroefd / 2: wenend, jammerend in tranen wegsmeltend / 3: huilerig) geschiedenis wordt verteld. De benaming was oorspronkelijk neerbuigend bedoeld.

Het woord kwam in zwang aan het begin van de jaren zestig toen velen naar aanleiding van de successen van de Zangeres zonder Naam een weerzin opbouwden tegen het genre. Deze niet-liefhebbers spraken badinerend van een smartlap, naar analogie van de Duitse woorden Schmachtlappen (zwijmelaar) en Schmachtfetzen (sentimenteel lied). Deze woorden betekenen letterlijk 'smachtlap'. Het zijn oorspronkelijk bijnamen voor de in de katholieke liturgie gebruikte vastendoek. Met zo'n doek, waarop het lijden van Christus staat uitgebeeld, wordt tijdens de vastentijd het altaar afgedekt.

Binnen de Club los Holandeses is een initiatief ontstaan tot het oprichten van een gemengd koor..

Ik wil jullie graag enthousiast maken voor ons gemengd koor, nu we weer luidkeels mogen gaan zingen. Wat is het doel hiervan? Nou heel eenvoudig gezellig met elkaar zingen en plezier hebben staat voorop. Vrouwen, mannen en elke plusser is welkom en..... je hoeft niet goed te kunnen zingen, ervaring is dus niet verplicht maar enthousiasme wel !! We gaan tranentrekkers, levensliedjes, dijenkletsers en liefdesliedjes zingen onder leiding van onze dirigent en met begeleiding van een klein orkest. We repeteren op maandagmiddag vanaf 14:00 uur. Wanneer je het leuk vindt om mee te doen, geef je dan op en stuur mij een mailtje. 

P.S. ook wanneer je niet het hele jaar in Spanje vertoeft ben je van harte welkom.

Groetjes,
Margaret Vegter

Als je belangstelling hebt om mee te doen kan je door hier te klikken een berichtje naar Magaret Vegter sturen.

Foto's van belangrijke gebeurtenissen vindt je door hier te klikken! Je moet dan wel lid zijn van Club los Holandeses en geregistreerd zijn voor het gebruik van deze site.

Muziek en liedjesteksten vind je hier

Registreren voor het gebruik van deze site doe je hier.