Los Holandeses
Dé Nederlandse club aan de Costa Blanca

Nieuwsbrieven en updates

 


Nieuwsbrief van 11 juli 2021


Beste leden ,

Vanaf zaterdag zijn door de toenemende corona besmettingen de voorschriften weer aangescherpt. De maatregelen zijn geldig van zaterdag 10 juli t/m zondag 25 juli.

De hoogste besmettingen komen voor in de stad Valencia en de omliggende plaatsjes in het binnenland.

De  belangrijkste maatregelen die Puig heeft aangekondigd zijn de volgende:

 Het nachtleven moet om dezelfde tijd sluiten als alle bars en cafés om 00.30 uur, dit met het oog op de jeugd, die voor een explosie aan besmettingen zorgt. Vanaf 12.00u mag er niet meer geschonken worden.

 De tafels buiten hebben een maximale bezetting van 10 personen en 6 binnen.

 Daarnaast is er de beperking van sociale bijeenkomsten ( bv. thuis) van 10 personen zowel binnen als buiten.

 Bij grote evenementen wordt de capaciteit verminderd. 

 Puig: "Het toeristenseizoen kan gewoon doorgaan met de normale bedrijvigheid aangezien de maatregelen niet storend zijn daarvoor."

 Met betrekking tot de zgn. "fles" kondigt hij een aanscherping van de maatregelen aan. Zo wordt de fles als een ernstige overtreding beschouwd. Dit is een groepsdrankgebruik op de openbare weg/ ruimtes. Dit is een van de oorzaken die direct verband houdt met de corona infecties  onder jongeren. De  alcoholverkoopuren worden tot 20.00 uur teruggebracht.

 Verder zal hij het Hooggerechtshof van de Valenciaanse Gemeenschap vragen om een avondklok tussen 01.00 en 06.00 uur selectief in gemeenten die zal worden bepaald door hun incidentie en positiviteit. Momenteel zijn er ongeveer 40 gemeenten in deze situatie. Hier staan wij niet bij. 

Uitbaters van nachtzaken zullen extra financiële steun gaan ontvangen.

 Wat betekent dat voor onze club? 

Er verandert weinig voor onze club. 

We hadden gehoopt op live muziek tijdens de paëllamiddag maar dat is helaas afgewezen. Maar er zal vrolijke muziek klinken uit de boxen. 

 Omdat  Spanje bijna geheel op rood is gezet, is  het wel belangrijk dat wanneer je gasten uit Nederland ontvangt dat deze de polisvoorwaarden van  hun ziektekosten of reisverzekering goed doornemen.  Sommige verzekeraars keren niet uit  als je naar een “rood’ land reist, anderen wel. 

 Wij wensen iedereen een goed weekend en blijf in de schaduw, het wordt warm. 

 Met een vriendelijke groeten van het bestuur.


Nieuwsbrief van 7 juni 2021


Beste leden, 

Vanaf vandaag gelden nieuwe regels t.a.v. het coronavirus. 
Onderstaand de info van de Nederlandse ambassadeur in Spanje en de info van de gemeente La Nucia:  


𝗡𝗜𝗘𝗨𝗪𝗘 𝗠𝗔𝗔𝗧𝗥𝗘𝗚𝗘𝗟𝗘𝗡 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 𝟳 𝗝𝗨𝗡𝗜 𝗩𝗢𝗢𝗥𝗥𝗘𝗜𝗭𝗘𝗡 𝗡𝗔𝗔𝗥 𝗦𝗣𝗔𝗡𝗝𝗘 

 • ONDERSTAANDE GELDT VOOR MENSEN DIE MET AUTO, CAMPER, BOOT, BUS, TREIN OF VLIEGTUIG NAAR SPANJE REIZEN. 
 • ONDERSTAANDE GELDT ZOLANG NEDERLAND DOOR DE SPAANSE AUTORITEITEN WORDT BESCHOUWD ALS RISICOGEBIED. DIT WORDT IEDERE WEEK OPNIEUW BEOORDEELD. 
 • HET NEDERLANDSE REISADVIES VOOR HET SPAANSE VASTELAND BLIJFT ORANJE (reis niet, tenzij noodzakelijk). OOK DE TESTVERPLICHTING VOOR REIZEN NAAR NEDERLAND VANAF HET SPAANSE VASTELAND BLIJFT VAN KRACHT 


Met ingang van maandag 7 juni aanstaande veranderen de inreisvoorwaarden voor reizigers naar Spanje. Hieronder treft u een informele vertaling van de publicatie hierover in de BOE (de Spaanse Staatscourant) van vandaag. 

𝙍𝙚𝙞𝙯𝙞𝙜𝙚𝙧𝙨 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙛 6 𝙟𝙖𝙖𝙧 𝙙𝙞𝙚𝙣𝙚𝙣 𝙞𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙗𝙚𝙯𝙞𝙩𝙩𝙚 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙚́𝙚́𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚 𝙝𝙞𝙚𝙧𝙤𝙣𝙙𝙚𝙧𝙜𝙚𝙣𝙤𝙚𝙢𝙙𝙚 𝙙𝙤𝙘𝙪𝙢𝙚𝙣𝙩𝙚𝙣 𝙤𝙢 𝙝𝙚𝙩 𝙡𝙖𝙣𝙙 𝙞𝙣 𝙩𝙚𝙠𝙪𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙧𝙚𝙞𝙯𝙚𝙣: 

𝙑𝙀𝙍𝙀𝙄𝙎𝙏𝙀𝙉 𝙑𝙊𝙊𝙍 𝙊𝙉𝘿𝙀𝙍𝙂𝙀𝙉𝙊𝙀𝙈𝘿𝙀𝘿𝙊𝘾𝙐𝙈𝙀𝙉𝙏𝙀𝙉 

 • De documenten mag u zowel digitaal als op papier meenemen.   
 • De documenten dienen opgesteld te zijn in het Spaans, Engels, Frans of Duits. In het geval dat het document in een andere taal is opgesteld dan dient een aanvullende vertaling naar het Spaans te worden overlegd, opgesteld door een officiële instantie. 


𝟭. 𝘽𝙚𝙬𝙞𝙟𝙨 𝙫𝙖𝙣 𝙫𝙖𝙘𝙘𝙞𝙣𝙖𝙩𝙞𝙚 

 • De tweede dosis (of enige dosis in het geval van het Janssen vaccin) dient minimaal 14 dagen (en maximaal een jaar) voor vertrek te zijn gezet. 
 • Kinderen vanaf 6 jaar die meereizen met (een) gevaccineerde ouder(s) dienen een negatieve Covid-test te overhandigen. 
 • Op het bewijs dient vermeld te staan: naam en achternaam, datum van beide vaccinaties (tenzij Janssen vaccin), type vaccin, het batchnummer, land waarin het vaccin is afgegeven, contactgegevens van de instantie die het bewijs heeft afgegeven.    


NB: 

 • De "Registratiekaart Coronavirus" van het RIVM voldoet NIET aan de eisen vanwege o.a. de taal waarin deze is opgesteld, noch is dit een officieel Nederlands vaccinatiebewijs. 
 • Hoewel het gele vaccinatieboekje geen officieel vaccinatiebewijs van de Nederlandse overheid is, voldoet het wel aan de Spaanse  eisen.   
 • Wij adviseren reizigers daarom de vaccinatie in het gele boekje te laten registreren. Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/krijg-ik-een-vaccinatiebewijs-na-de-prik-tegen-corona 
 • De Nederlandse overheid geeft nog geen vaccinatiebewijzen uit. Op dit moment werkt de Europese Commissie wel aan het EU Digitiaal Corona Certificaat als corona-vaccinatiebewijs.     
 • Mede naar aanleiding van eerdere vragen die u ons stelde: mocht registratie in het gele boekje niet (op tijd) lukken, dan kunt u via de website van het RIVM https://mijn.rivm.nl/vaccinaties/logineen print maken in het Engels van uw vaccinatieregistratie (dit doet u door via de link in te loggen en vervolgens rechtsboven de taal te wijzigen naar het Engels). Uw vaccinatie is alleen zichtbaar als u op het moment van vaccinatie toestemming heeft gegeven aan de GGD of huisarts om uw vaccinatiegegevens te delen met het RIVM. Mocht u deze toestemming niet hebben gegeven en dit alsnog willen doen, dan kunt u deze toestemming alsnog geven via de zorgverlener die u de vaccinatie heeft gegeven. 
 • 𝘋𝘦𝘻𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘯𝘵 𝘷𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘙𝘐𝘝𝘔 𝘪𝘴 𝘨𝘦𝘦𝘯 𝘰𝘧𝘧𝘪𝘤𝘪𝘦𝘦𝘭𝘷𝘢𝘤𝘤𝘪𝘯𝘢𝘵𝘪𝘦𝘣𝘦𝘸𝘪𝘫𝘴, 𝘥𝘶𝘴 𝘩𝘪𝘦𝘳 𝘬𝘶𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘦𝘯𝘳𝘦𝘤𝘩𝘵𝘦𝘯 𝘢𝘢𝘯 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘦𝘯 𝘰𝘯𝘵𝘭𝘦𝘦𝘯𝘥. 𝘞𝘪𝘫 𝘬𝘶𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘰𝘰𝘬𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘨𝘢𝘳𝘢𝘯𝘥𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘵 𝘥𝘪𝘵 𝘣𝘦𝘸𝘪𝘫𝘴 𝘨𝘦𝘢𝘤𝘤𝘦𝘱𝘵𝘦𝘦𝘳𝘥𝘸𝘰𝘳𝘥𝘵. 


𝟮. 𝙉𝙚𝙜𝙖𝙩𝙞𝙚𝙫𝙚 𝙩𝙚𝙨𝙩 
Een aantal details met betrekking tot de testverplichting is aangepast. De nieuwe testvereisten zijn als volgt: 

𝘛𝘸𝘦𝘦 𝘴𝘰𝘰𝘳𝘵𝘦𝘯 𝘵𝘰𝘦𝘨𝘦𝘴𝘵𝘢𝘯𝘦 𝘵𝘦𝘴𝘵𝘴 (𝘮𝘢𝘹𝘪𝘮𝘢𝘢𝘭 48 𝘶𝘶𝘳 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘢𝘢𝘯𝘬𝘰𝘮𝘴𝘵 𝘶𝘪𝘵𝘨𝘦𝘷𝘰𝘦𝘳𝘥): 
-      Nucleic acid amplification tests (NAAT): RT-PCR, TMA, RT-LAMP. 
-      Rapid antigen detection tests (RATs), (antigeen sneltest). Alle door de Europese Commissie goedgekeurde RAT's worden geaccepteerd. Voor een overzicht: https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/preparedness_response/docs/covid-19_rat_common-list_en.pdf 

Op het formulier met testresultaten dienen vermeld te staan: naam, testdatum, gebruikte testmethodiek en land waarin test is uitgevoerd. We raden u aan ook het tijdstip van afname te laten vermelden om de 48 uur geldigheid aan te kunnen tonen.   

𝟯. 𝘽𝙚𝙬𝙞𝙟𝙨 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙧𝙨𝙩𝙚𝙡 

 • Voor passagiers die van Covid zijn hersteld, geldt dat zij met een bewijs van herstel mogen reizen. 
 • Dit bewijs moet minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT-test zijn afgegeven. 
 • Het document moet zijn afgegeven door een bevoegde instantie of een medische dienstverlener. 
 • Op het document dient het volgende vermeld te staan: naam en achternaam, de datum van de eerste positieve NAAT-test, type NAAT-test dat is afgenomen, land van afgifte. 


𝙑𝙤𝙤𝙧 𝙧𝙚𝙞𝙯𝙞𝙜𝙚𝙧𝙨 𝙥𝙚𝙧 𝙫𝙡𝙞𝙚𝙜𝙩𝙪𝙞𝙜 𝙤𝙛 𝙗𝙤𝙤𝙩 𝙜𝙚𝙡𝙙𝙩𝙣𝙖𝙖𝙨𝙩 𝙗𝙤𝙫𝙚𝙣𝙨𝙩𝙖𝙖𝙣𝙙𝙚: 

 • De verplichting een gezondheidsformulier in te vullen. De QR code die u daarmee krijgt, verleent u toegang tot vliegtuig of boot. Het gezondheidsformulier vindt u hier: https://www.spth.gob.es/create. U wordt gecontroleerd op temperatuur bij aankomst.   
 • Controle op ondergenoemde documenten en het gezondheidsformulier vindt plaats door het personeel op de (lucht)haven van vertrek. Passagiers die niet aan één van onderstaande vereisten kunnen voldoen, worden niet toegelaten. 


𝗟𝗘𝗧 𝗢𝗣 

 • Bovengenoemde vereisten betreffen een informele vertaling van de publicatie in de Spaanse Staatscourant. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer Engelstalige informatie: kijk op https://www.spth.gob.es/faq?tab=2 
 • De invoering van nieuwe maatregelen kan ertoe leiden dat niet al het controlerend personeel van de details op de hoogte is.

 

Verder zijn de volgende versoepelingen van kracht vanaf vandaag tot einde van de maand:

 • horeca tot 01:00 uur open 
 • de capaciteit op terrassen 100% en binnen 50% max 10 personen aan tafel.
 • geen groepsbeperkingen meer thuis en op straat.
 • einde van de avondklok
 • nachtleven tot 2.00 u. dansvloer dicht.

 

Met een hartelijke groet van,

Fred, Fred, Paul, Joke, Jos en Gerry 


Nieuwsbrief van 11 mei 2021


Beste Leden, 

Gisteren nacht is de staat van alarm in Spanje geëindigd.. De gemeenschappen kunnen nu zelf beslissen welke maatregelen ze willen nemen om de pandemie in te dammen. De Valenciaanse gemeenschap heeft besloten om bepaalde maatregelen vanaf zondag 9 mei te versoepelen voor de komende 2 weken:

Geen beperking van in-en uitgang uit de Valenciaanse gemeenschap.

 De avondklok zal zijn van middernacht tot 6 uur.


Afstand 1,5 m, facemasks verplicht

Bars en restaurants mogen 100 % van hun terrassen en 50 % van de binnen capaciteit open, tot 11.30 pm. 10 personen max aan elke tafel, met mondkapje op behalve consumeren. Geen service aan de bar, alleen zittende service en ventilatie binnenshuis is vereist. Niet roken binnen en ook niet op de terrassen. Niet dansen binnen en ook niet buiten op terras.


Geen veranderingen voor bedrijven, 75 % van de maximale capaciteitsklanten, ook 75 % maximale capaciteit van hun carparken, sluitingstijd om 10 pm. Eerste noodzaak bedrijven (voedsel en apotheek) mogen in reguliere planning open.

Individueel, in paren, niet fysieke contactsporten of activiteiten buiten of binnenshuis kunnen worden beoefend. Groepen max 20 personen buiten of 10 binnen. Gezondheidsautoriteiten raden aan om een facemask te dragen tijdens de buitensportbeoefening, maar ze zijn verplicht wanneer veiligheidsafstand niet mogelijk is. zwembaden mogen gebruikt worden met 75 % van hun capaciteit

In-en buiten sociale of gezinsbijeenkomsten zijn alleen toegestaan voor max 10 personen behalve wanneer ze tot hetzelfde huishouden behoren. Mensen uit max 2 huishoudens mogen zich verzamelen

Theater, bioscoop, circus mag open met 75 % van hun maximale capaciteit, genummerde tickets, publiek moet zitten en geen consumptie toegestaan

Religieuze en niet-religieuze ceremonies kunnen gevierd worden met 75 % van de maximale capaciteit. Maximaal aantal personen toegestaan, dient bij ingang gemarkeerd te worden. 1,5 m afstand houden.
Begrafenissen of mortuariumdiensten met maximale capaciteit van 50 % binnen max 25 personen, buiten max 50

Wat betekent dit voor onze club? 
De capaciteit binnen wordt verhoogd tot 50% , dat zijn 60 mensen met de voorschriften mbt afstand houden .
Verder ligt het aan de afdelingen zelf wanneer ze de draad weer oppakken. Hier wordt ook, als het over avondactiviteiten gaat de sluitingstijd van de club op aangepast.
We kunnen met maximaal 10 personen aan een tafel. 
Als we buiten sporten ( bv, tafeltennis, jeu de boules) wordt het dragen van een mondkapje geadviseerd maar als de afstand van anderhalve meter mogelijk is dan is het niet verplicht. 
Bij alle binnen activiteiten blijft mondkapje verplicht.


Met een vriendelijke groet,
Fred, Paul, Fred, Jos, Joke en Gerry

Nieuwsbrief van 27 april 2021


Beste leden,

De 4 nieuwe belangrijke maatregelen die vanaf 26 april tot 9 me in de Comunidad Valencia van kracht worden, zijn de volgende:

Horeca open tot avondklok
De openingstijd van de horeca is verlengd tot de avondklok.  
De bars en restaurants mogen open zijn tot 22:00 uur.
De capaciteit blijft 100% op terrassen, een derde binnen en tafels met maximaal zes personen.

Winkels
De openingstijden zijn verlengd tot de avondklok, tot 22:00 uur.
Maar wel voor de avondklok binnen zijn , niet te lang winkelen, of blijven zitten in het restaurant of op het terras

De capaciteit voor bioscopen, theaters, auditoria en andere soorten culturele evenementen wordt uitgebreid tot 75% van de capaciteit.

Ceremonies: capaciteit op 50% 
Ceremonies zoals bruiloften, doopfeesten en communies gaan van 30% capaciteit naar 50%.

De overige maatregelen, zoals de avondklok en de perimetersluiting, blijven nog 15 dagen van kracht. Alles zal echter onderhevig zijn aan veranderingen in de trends van de infectiegegevens. 

Wat betekent dit voor onze club?

Voor onze club verandert er tot nu toe niets. Zodra de avondactiviteiten weer van start gaan, worden de openingstijden aangepast.

Met een hartelijke groet,
Fred, Paul, Ronald, Fred, Jos en Gerry 

Nieuwsbrief van 12 april 2021


Er is nu ook eens goed nieuws over corona. De besmettingen in onze provincie blijven stabiel en laag. 

Vanaf maandag 12 april zijn enige covid maatregelen wat versoepeld.


Nieuwe COVID-19-maatregelen, van kracht vanaf 12 April tot 25 April:  

 • Horecazaken: Open tot 18:00 uur. Terrassen 100 % capaciteit en binnenruimtes 30%. Maximaal 6 personen per tafel.

 

- Winkels open tot 20:00 uur (supermarkten, apotheken en essentiële winkels op hun gebruikelijke uren).

 • Beperking van groepen: maximaal 6 personen in openbare ruimtes en in privé-ruimtes beperkt tot 2 huishoudens.
 • De regionale lockdown van de Valenciaanse Gemeenschap wordt gehandhaafd.
 • De avondklok van 22:00 uur wordt gehandhaafd.
 • Bezoek aan verpleeghuizen is toegestaan als alle bewoners gevaccineerd zijn.
 •  Vorige week ontstond er verwarring over de mondkapjesplicht: overal de verplichting om een mondkapje te dragen, ook op het strand. Dit is teruggedraaid. Als je ligt of zit op het strand of in het veld of als je zwemt dan kan het mondkapje af. Als je wandelt aan het strand dan moet het mondkapje op.


Wat betekent dat voor onze club?

 • We mogen met 6 personen aan één tafel ( was 4 personen) 
 • Ons buitenterras mag voor 100% bezet worden. 
 • De overige voorschriften blijven van kracht

Goed nieuws dus. 

We wensen iedereen weer een mooie week toe en tot ziens op het clubterras.


Met een hartelijke groet van: Fred, Paul, Jos, Ronald, Fred en Gerry.

Nieuwsbrief van 1 april 2021


Beste leden,

Ook in deze update moeten we melden dat de Spaanse regering de voorschriften mbt het coronavirus heeft aangescherpt.
Vanaf 31 maart 2021 heeft de Staatscourant in de BOE ( artikel 6) een nieuwe wet gepubliceerd die het dragen van een mondkapje aanscherpt.

Door deze  publicatie in de BOE kan de wet op de mondkapjes in het hele land worden toegepast en voorkomt dat de verschillende  Communidades uitzonderingen kunnen maken zoals tot nu toe het geval was. 

Vanaf vandaag is het gebruik van het mondkapje  altijd en zonder uitzonderingen verplicht, voor personen vanaf 6 jaar op elke openbare plaats, in buitenruimtes en in elke gesloten ruimte die voor openbaar gebruik is of die open is voor het publiek.
De nieuwe wet verplicht dus ook bijvoorbeeld het dragen van een mondkapje op het strand, zelfs wanneer je veilige afstand kunt houden. 
Ook moet men het masker dragen in het vliegtuig-, bus-, trein-, bootvervoer. Bij privévervoer van passagiers in voertuigen met maximaal negen zitplaatsen, inclusief de bestuurder, indien de inzittenden niet samenwonen ​​op hetzelfde adres, moet men ook verplicht een mondkapje dragen.

Het mondkapje  is niet verplicht in het geval van individuele buitensporten, noch in geval van overmacht of noodsituaties.

Wat betekent dit voor onze club? > Voor onze club verandert er niet veel. 
We zijn verplicht in onze club altijd een mondkapje te dragen, dus ook bij ALLE  activiteiten, behalve wanneer je eet of drinkt. 
 
Ondanks de beperkingen willen we iedereen een mooie Pasen toewensen.

Met een hartelijke groet,
Fred M, Fred D, Paul, Ronald Jos en Gerry

 

Nieuwsbrief van 15 maart 2021


Beste leden,

Zoals jullie misschien weten, vinden op dit moment de vaccinaties tegen Covid-19 plaats in Spanje. De vraag van niet- residenten om in aanmerking te komen voor het vaccin hier in Spanje is nu beantwoord. 
In deze update vind je de info over het vaccinatiebeleid in de gemeenten L’Alfàs del Pi en La Nucí
a. Daarnaast willen we je informeren over de aangepaste covid voorschriften vanaf 15 maart en de info met betrekking tot onze club. 

Vaccinatiebeleid:
Residenten en niet-residenten komen voor vaccinatie in aanmerking als: 

Residenten: 
Je moet geregistreerd staan in het Bevolkings- informatie- systeem (Sistema de Informaci
ón Poblacional), je hebt een  SIP kaart. 
Zorg dat je Spaanse telefoonnummer en/ of emailadres bekend zijn in dit systeem (een Nederlands nummer wordt niet gebeld). 

Niet- residenten:
Als je niet geregistreerd staat in dit Spaanse gezondheidssysteem (SIP) en je wilt hier wel je vaccin ontvangen, dan moet je naar het dichtstbijzijnde gezondheidscentrum en een registratie aanvragen. Je krijgt dan een tijdelijke SIP kaart om het vaccin hier te kunnen ontvangen. 
Wat heb je daarvoor nodig: 

 1. Paspoort/ identiteitskaart en je NIE nummer. 
 2. Een geldig padron, een bewijs dat je ingeschreven staat in het gemeentelijk bevolkingsregister.
  Dit padron wordt afgegeven als je eigenaar bent van een huis of als je hier een huis huurt voor langere tijd. (Als je hier alleen een paar weken op vakantie bent is dat niet mogelijk).
 3. Europese gezondheidskaart (EHIC kaart), afgegeven door je verzekeringsmaatschappij. 

Op deze manier zorgt het Spaanse zorgsysteem voor de registratie in de toegewezen groep en word je gebeld (je Spaanse telefoonnummer doorgeven!) voor vaccinatie. 
Je krijgt een tijdelijke SIP kaart( half jaar geldig).

 • Tel. nr. Martine Mertens, L’Alfàs del Pi: +34 681 28 59 74 
 • Tel. nr. Jessica Gommans, La Nucía: +34 646 85 79 92

Het is fantastisch dat Spanje ook haar niet- residenten gaat vaccineren. Nogmaals de voorwaarde is o.a. een registratie in de gemeente waar je woont. 

Voor diegenen die omwille van reizen getest moeten worden:

 • Tel. nr. Ruben (IMED): 608555803
 • Tel. nr. Astrid (HCB): 639312615


Nieuwe voorschriften vanaf 15 maart tot 12 april: 

 • Vanaf 15 maart gaat de horeca open tot 18.00 u . Terrassen 100% capaciteit en binnenruimtes 30%. Maximaal 4 personen per tafel.
 • Winkels open tot 20.00 u (supermarkten, apotheken en essentiële winkels op hun gebruikelijke tijd).
 • voor de jeugd worden buitenschoolse activiteiten en vrijetijdsbesteding hervat met 30% capaciteit en max 10 personen. 
 • ceremonies: max 1/3 van de capaciteit, max 20 personen buitenshuis en 15 binnenshuis.
 • de regionale afsluiting van onze communidad Valencia wordt gehandhaafd.
 • de avondklok van 22.00 uur wordt gehandhaafd.
 • de overige voorschriften die al bestaan worden gehandhaafd. 


Wat betekent dit voor onze club?
We kunnen weer naar binnen in de club, er is capaciteit voor 40 personen.
Buiten geldt geen beperking  voor het aantal personen maar dit alles wel met inachtneming van de voorschriften zoals ze al bestaan.

Afdelingen:
De volgende afdelingen zijn alweer actief: Beeldhouwen, Schilderen, Tafeltennis en Jeu de Boules. De wandelclub begint weer op zaterdag 20 maart a.s. en het shanty koor heeft a.s. dinsdag een bijeenkomst.
Wil je weten of je afdeling weer actief is, neem dan contact op met het afdelingshoofd. Namen en telefoonnummers vind je terug in de Brug.

Website:
Wij proberen de website zo actueel mogelijk te houden en ook daar vind je terug of afdelingen wel of niet en ook wanneer ze actief zijn. (Daarom verzoeken wij de afdelingshoofden wijzigingen in hun activiteit te melden aan webmaster@holandeses.nl).


Clubinformatie:
Volgens artikel 12 van de statuten zijn wij als bestuur verplicht om ééns per jaar vóór 1 april een Algemene Ledenvergadering te organiseren. Meestal vond deze plaats in de maand maart. Je begrijpt dat we door de Covid besloten hebben én genoodzaakt zijn om het dit jaar anders te regelen.
Wij hebben besloten om de ALV op vrijdag 7 mei te organiseren. We hebben nog geen idee of de omstandigheden en de voorschriften dan alweer gewijzigd zullen zijn. Daarom vragen we jullie op de voorhand om aan te geven of je deze vergadering gaat bijwonen.
Er ligt vanaf donderdag een formulier bij de bar waarop je kunt aangeven of je deze vergadering wilt bijwonen, ook kunt je dit aangeven via ons mailadres: info@holandeses.nl.   Als je niet komt hoef je niet te reageren. De uitnodiging, de agenda en de notulen van vorig jaar worden nog toe gestuurd. 

Zowel in Nederland als in Spanje is het tijdens deze crisis gebruikelijk en wenselijk dat een goede verhuurder haar huurder tegemoet komt in de huurkosten. Wij willen als bestuur melden dat we in 2020 vanwege de beperkingen door de corona onze pachters tegemoet zijn gekomen in een gedeelte van de pachtsom. 

Bij dit besluit van het bestuur zijn we niet over een nacht ijs gegaan. Het besluit is gebaseerd op een langdurig proces waarbij:

 • Veel overleg heeft plaatsgevonden met de pachters
 • Door de pachters volledige inzage is gegeven in de financiële gegevens
 • Er sprake is geweest van volledige transparantie en medewerking door de pachters
 • Op grond hiervan een goed beeld kon worden verkregen van de bedrijfsvoering.

 

In de komende ALV zal het bestuur verdere informatie en toelichting verstrekken.
Tot slot: hoe mooi is het dat het merendeel van onze leden zijn gebleven en dus begrijpen dat juist nu de club ons allemaal zo hard nodig heeft.
Dank jullie wel trouwe leden.

Met een groet van het bestuur,    Fred Mahler, Ronald Westerduin, Paul van Veen, Jos de Bruijn, Fred Dörr en Gerry Officier.


Nieuwsbrief van 26 februari 2021Beste leden,

Vanaf maandag 1 maart as. zijn dit de wijzigingen voor onze comunidad:

In het rood zullen wij bij de versoepeling aangeven wat deze betekent voor onze club.

Ximo Puig heeft zes wijzigingen aangekondigd in de beperkingen in de Valenciaanse Gemeenschap per 1 maart as.

Sociale bijeenkomsten : 
Vier mensen kunnen elkaar  ontmoeten in openbare ruimtes. 
In de woningen blijft dezelfde regel van kracht, m.a.w. uitsluitend alleenwonenden kunnen bij een ander gezin op bezoek.

De gemeentelijke perimeter van de 16 steden die in het weekend gesloten waren, eindigt. Voor het eerst in  het weekend van 6 tot en met 7 maart zijn, dus het blijft dit weekend nog van kracht.

Terrassen kunnen open tot 18.00 uur . 
Er zijn maximaal  vier personen per tafel toegestaan.

Op en vanaf maandag 1 maart 2021 zal ook het terras bij ons clubhuis geopend zijn van 10:00 tot 17:00 uur.

Beeldhouwen en Schilderen (mits buiten) zouden kunnen opstarten maar dat is afhankelijk van de afdelingen zelf, houd contact met je afdelingshoofd!

De winkels kunnen open tot 20.00 uur met 50% capaciteit.

Sportbeperkingen: het is toegestaan ​​om zonder contact buiten en in buitenfaciliteiten van individuele of koppelactiviteiten te oefenen. Evenzo zijn oefeningen in de buitenlucht toegestaan ​​in groepen van maximaal 4 personen.
Trainingssessies toegestaan ​​zonder publiek.

Jeu de Boules zou kunnen starten met maximaal 4 spelers op een baan. Houdt ook hierover contact met je afdelingshoofd!

Voor tafeltennis geldt het zelfde (mits buiten).

Gesloten paviljoens, sportscholen en banen blijven gesloten.

Parken en tuinen worden geopend en gebedshuizen breiden hun capaciteit uit tot 50%.

De perimetersluiting van de regio, de avondklok om 22.00 uur en andere niet genoemde regels blijven bestaan.

BELANGRIJK!

Controleer uw informatie in het register van de gezondheidszorg.

Het moment is bijna aangebroken dat 70- en 80 plussers een telefonische oproep kunnen verwachten om een afspraak te maken voor je vaccinatie.

Daarbij is het belangrijk dat je een SIPkaart hebt en dat de Valenciaanse gezondheidszorg het juiste telefoonnummer heeft (Let op! Zij bellen alleen naar Spaanse (0034) telefoonnummers).

Op www.san.gva.es kan je e.e.a. controleren. Ga dan naar “Tramites y subvenciones” en daar naar “Targeta Sanitaria” en vervolgens naar "TràmitesTargeta SIP” en daar kan je kiezen uit gegevens controleren of corrigeren.

Er zijn mensen die de gewoonte hebben oproepen van onbekende nummers niet te beantwoorden. Dat is in dit geval niet verstandig want het zou wel eens de oproep tot vaccinatie kunnen betreffen!

We hebben in ieder geval weer de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en samen een drankje te doen (onder de geldende voorwaarden)

Tot ziens in het clubhuis?

Namens het bestuur Club Los Holandeses,