Nederlandse mensen
Dé Nederlandse club aan de Costa Blanca

Computerhulp.

 

In het land der blinden………….

Vaak word ik, als ik op de club ben, aangesproken door medeleden die een probleem hebben met hun telefoon, tablet, laptop of computer.
Ik lijk dus klaarblijkelijk uit te stralen dat ik er “verstand” van heb.

Ene Confusius zei ooit eens: “Als je ergens van hoort, dan vergeet je het”, “Als je iets ziet, dan onthoud je het” en “Als je iets doet, dan begrijp je het”!
Dat is dus ook de manier waarop ik het allemaal geleerd heb. Niet bang zijn fouten te maken en door dingen te doen het leren.

Hoe ben ik daar eigenlijk in gerold? Opgeleid als elektricien (waar ik om de kost te verdienen nooit iets mee gedaan heb) kwam ik terecht in de verkoop van bruingoed (radio, televisie en afspeelapparatuur). Via een overstap naar luchtvrachtexpeditie en logistiek in de scheepsbouw ging ik mij bezighouden met het inrichten van grote bedrijfscomputersystemen.

Ik wil graag mijn kennis en expertise delen met leden van onze club als zij problemen ervaren met een van hun digitale apparaten en stel voor op elke maandag spreekuur te houden in ons clubgebouw van 10:00 tot 12:00 uur. Ik stel voor dat degene die hulp nodig heeft mij een e-mail stuurt op fred@doerr.nl of een Whatsapp naar +31 620979279.
Samen proberen we dan de problemen op te lossen.

In het land der blinden………. (deel 2),

Er is inmiddels een maand (1 april 2022) voorbij en ik heb diverse mensen kunnen helpen met grote en/of kleine problemen.
Elke keer vragen mensen dan weer: “wat krijg je van me?”.
De hulp die ik geef is geheel gratis, dus daar hoef ik niets voor te hebben.
Als je geholpen wilt worden, maak dan wel even van te voren een afspraak met me. In de eerste plaats om te voorkomen dat ik er niet ben en in de tweede plaats om te voorkomen dat er te veel mensen zijn die mijn aandacht vragen. E.e.a. om teleurstelling te voorkomen.
Regelmatig kom ik mensen tegen die een computer hebben en eigenlijk niet weten wat dat ding allemaal kan en hoe het nu in grote lijnen in elkaar steekt. Daarom loop ik met plannen rond om het volgende winterseizoen een paar workshops te geven over computers en de meest gangbare programma’s zoals word, excel, whatsapp, facebook e.d.
Om daaraan mee te kunnen doen, is het wel handig dat je zelf een computer, laptop of tablet hebt.
Houdt de berichten hierover maar in de gaten!
Fred DörrFred Dörr

 

Computers voor beginners (voor leden)

Zou je willen meedoen met een workshop computers voor beginners?

  Ja, maar ik heb geen computer of laptop   Ja, en ik heb een computer of laptop   Nee, ik heb geen belangstelling