Nederlandse mensen
Dé Nederlandse club aan de Costa Blanca

Linda Laheij stelt zich voor

Mijn naam is Linda Johanna Laheij, geboren in 1962 in Rotterdam en daar opgegroeid.
Na MAVO-4 heb ik de HBO-A studie gedaan aan het ¨Van´t Hof instituut¨ waar ik afgestudeerd ben als Klinisch Chemisch analist.

Op mijn 20 ste heb ik Fred leren kennen, mijn huidige man. Samen hebben wij 15 jaar een gezellig bruin cafeetje gerund in het hartje van Rotterdam, in de Pannenkoekstraat.

Door omstandigheden zijn wij in 2001 verhuisd naar Spanje 22 jaar eerder dan onze planning. Fred heeft hier diverse banen gehad. We zijn hier gekomen voor het heerlijke weer, de mooie blauwe lucht en daar geniet ik heden ten dage nog van. In het eerste jaar ben ik de linkerhand van Jaap Troost -toentertijd voorzitter- geweest, daar hij rechts niets aan mij had. Ik heb het clubblad de Brug gebouwd en de website onderhouden, ook hielp ik mee met computer-ondersteuning en gaf computerles in het ¨Winkeltje¨ dit werd echter op een gegeven moment te veel dus ben ik daarmee gestopt i.v.m. gezondheidsredenen. Ik heb 5 jaar de website van Club Los Holandeses bijgehouden en plaatste de foto`s van de evenementen op die site. 

Toen wij hier kwamen wonen zijn we direct lid geworden van de Club los Holandeses om kennis te maken met landgenoten die hier ook wonen of tijdelijk verblijven en we hadden al snel een leuke vriendenkring.

Na een paar jaar ben ik als hobby gaan schilderen op de club en heb bij camping ‘Çap Blanche’ diverse leraren gehad en dus diverse technieken geleerd, met dank aan, Jan Bot, Jan Tol, Katy van Raadt, Jaap Van Gurp, Annelies Tessels en Bart Groels. Een paar jaar geleden werden we ook nog verblijd met een beeldhoudster in onze club, Jolande van Spyke, zij heeft ons de beginselen van het beeldhouwen bijgebracht.

in 2019 waren er geen ‘leraren’ meer en hebben de deelnemers mij gevraagd om hen bij te staan zodat we met z´n allen onze hobby´s kunnen blijven doen. Hier was ik zeer vereerd mee, eerst de beeldhouwers en later ook de schilders, omdat zij hadden geen ‘leermeester’meer hadden. Gelukkig nemen we op donderdag, als Bart Groels in Spanje is, samen de ondersteuning voor onze rekening, dan is er keuze uit twee leraren, wàt een rijkdom voor de leden van de club.

Thuis ben ik ook nog aan het Keramieken met dank aan ¨Ceramicas del Anneke¨ waarvan ik ook de honneurs heb overgenomen. Met dank nog aan Anneke Overmeen, zij heeft mij de beginselen van het keramieken geleerd! 


ALs je hier klikt kan je wat van mijn eigen werken bekijken.

Terug naar Afdelingen