Nederlandse mensen
Dé Nederlandse club aan de Costa Blanca

Rebecca Pierik stelt zich voor

 

Mijn naam is Rebecca Pierik, ik ben sinds 2014 woonachtig aan de boulevard van Benidorm. Ik ben geboren in september 1974.
Ik ben hier heel toevallig terechtgekomen wegens woningtekort in Nederland en besloot om een tijdje in Spanje te gaan wonen. Ik wist niet precies waar, maar omdat het crisis was in de wereld, besloot ik naar Benidorm te gaan omdat ik dacht dat er misschien hier wel werk voor mij zou zijn in de horeca. Dat is gelukt, want na een maand kon ik al aan de slag in een van de vele Nederlandse bars.
Na een jaar of 2 bedacht ik dat het toch niet mijn einddoel was en om wat te willen bereiken hier zal je toch de taal moeten spreken, helaas moest ik nog zeker een jaar of 25 werken.
Ik ben toen zeer enthousiast aan de slag gegaan om Spaans te leren, dit ging met zeer veel vallen en opstaan, maar ik moest en zou de taal leren. Ik ging naast 2 ochtenden in de week naar school, ook nog 2 uur per week naar een privé leraar, zodat hij mij kon helpen met mijn huiswerk, want alles op school ging in het Spaans. Na een jaar of 2 vroeg mijn Spaanse leraar, die alleen Engels spreekt, of ik een ouder echtpaar van hem over kon nemen en hun les wilde geven omdat ze geen Engels spraken.
Ik was in eerste instantie zeer verbaasd omdat ik voor mijn gevoel zelf nog een beginner was, maar volgens mijn leraar kon ik dat en was ik al ver boven het basisniveau. Nou houd ik van uitdagingen en ben ik in gesprek gegaan met dit echtpaar wat precies hun leerdoel was en ben begonnen met een lesprogramma te maken. Ik kwam erachter dat ik dit vreselijk leuk vind om te doen en dit heeft mij aangezet om lerares Spaans te worden voor 40/50+-. Mede omdat ik zelf op mijn 43ste begon met het leren van Spaans en weet wat voor strubbelingen je tegenkomt bij het leren van een taal op een latere leeftijd, laat staan als je nog eens 10 of 20 jaar ouder bent. Inmiddels heb ik al mijn papieren gehaald en ben officieel lerares Spaans, en het echtpaar is nog steeds iedere week bij mij op les!
Ook ben ik naast het lesgeven, vrijwilliger bij het Rode Kruis in Altea en doe daar de voedselbank en ik ben ¨rescatador¨ of te wel vrijwilliger bij de reddingsbrigade op de zee bij belletjes van 112. Daarnaast oefenen we 2 middagen in de week met de boot.
Verder ben ik ook al jaren vrijwilliger bij de Protección Civil (soort vrijwillige politie) in Alfaz.
Dit is allemaal begonnen om te integreren, de taal te leren, mensen te helpen, maar inmiddels is het een groot deel van mijn leven geworden en ik geniet er volop van!

terug naar Spaans les