Nederlandse mensen
Dé Nederlandse club aan de Costa Blanca

Geschiedenis subclub pingpong

Bij één van de oudere subclubs hoort ongetwijfeld ook de tafeltennisclub. Op initiatief van Ben van Zutphen werd er een tafeltennisclub opgericht en wel officieel op 8 november 1989.

“De PPC (Ping-Pong Club)”, met als bestuur: voorzitter Jan Roozen, secretaresse Mieke Luttik en penningmeester Henk van Wees.

De eerste tafeltennistafel werd geschonken door Kitty Verroen-Hublart en Sjef Beekwilder. Waar nu de grote tent staat werd altijd getafeltennist en de spelers en toeschouwers konden toekijken vanaf het gezellige plekje half onder de grote boom, bestaande uit een grote ronde houten tafel en vier halfronde houten bankjes, geschonken door Jan en Dora Sierhuis.

Er werd met groot enthousiasme gespeeld en vanaf december 1991 kwam er zelfs geregeld een tafeltenniskrantje uit met nieuws uit de tafeltenniswereld, “PING PONG Clubblad” onder redactie van Willie Bekkers en Henriëtte Kromhout. Inmiddels is de pingpongtafel van Kitty allang vervangen en is er zelfs een tweede tafel bijgekomen. Helaas zijn ook de gezellige ronde tafel met bankjes al lang verdwenen.

Sinds de grote tent er staat wordt er nu naast de tent op een speciaal aangelegde betonnen baan gespeeld en werd er zelfs speciale verlichting geplaatst.

Eén van de oudste spelers is Zus van Zutphen geweest, die nog tot na haar 80ste verjaardag en tot vlak voor haar vertrek naar Nederland elke vrijdagavond haar balletjes sloeg en iedereen versteld deed staan van haar conditie en reactievermogen. Tafeltennis werd vroeger alleen in de zomer buiten gespeeld, maar nadat de Soos groter was geworden werd ook in de winter gespeeld, maar nu met de tafel binnen. Om te voorkomen dat de ballen je om de oren vliegen wordt er binnen  in de Soos een net gespannen tussen de tafeltennissers en de sjoelers.

Terug naar De club/Geschiedenis


Terug naar Afdelingen/Tafeltennis