geschiedenis van Club los holandeses DEEL 18

 

En zo komen we dan van de handvaardigheden zomaar in de hersenactiviteiten.

Dat onze Club ook zeer intelligente lieden (lees ook:´´leden´´) onder zich heeft blijkt wel uit de navolgende activiteiten.

COMPUTERCLUB

Tussen de jaren 1995 en 2000 raakten we langzamerhand verzeild in de computerwereld.

De vereniging had niet genoeg geld om zelf een computer aan te schaffen en ook de bestuursleden beschikten daar nog niet over, dus werd de gehele administratie en boekhouding nog gewoon met de hand (en de hersenen!) gedaan.

Toch waren er al verschillende leden die een computer hadden en ook wisten hoe er mee om te gaan en één van deze leden, Willem Rijkse, probeerde de mensen warm te maken voor een echte Computerclub.

Door enkele leden werden een paar computers geschonken die een vaste plek kregen in het winkeltje dat net verbouwd was tot bibliotheek en vergaderruimte. Zo hadden we dus ineens een computerclub.

Natuurlijk waren er nog vele leden die er geen snars van snapten, maar dat mocht de pret niet drukken. Willem gaf gelijk maar computerlessen. En dat was wel nodig ook, want hoe bedien je nou zo´n soort TV-beeld, een plat toetsenbord en zeer vewarrend een……….muis? Wat moet je daar nou mee? Een muis die niet piept, maar die je moet klikken, 1X, 2X? Hoe weet je dat nou? En dan zit er steeds ook nog zo´n raar pijltje dat je moet volgen,….ja met je ogen, maar ook met die muis! En als je nou een fout maakt? Kun je die dan met Tippex weg krijgen zoals je gewend bent op je Tikmachine! En wat moet je nou met Windows? Dat zijn toch ramen, moeten daar ook gordijntjes voor? Nou dat leerde je dus allemaal op die computerlessen. Eerst dus van Willem, later ook Paul Faase, Linda Laheij, Ruud Brouwer en Ron de Jong volgden hen op en leidden met hun computerkennis de leden verder de computereeuw in.

Ruud Brouwer geeft nog regelmatig in ons clubblad De BRUG computeradviezen. Inmiddels hebben vele leden nu hun eigen computer en zelfs een LAPTOP en heeft onze bekende ex-barman,John Wolswijk, een website gemaakt voor Club Los Holandeses, waar iedereen nu dus alle nieuwtjes over de Club kan lezen en de foto´s bewonderen die gemaakt zijn tijdens de vele activiteiten. Het computertijdperk gaat door en vele leden zijn nu bereikbaar via hun E-mailadressen wat de administratie voor het bestuur nu ook makkelijker maakt. Ook is er nu in de Club een internetverbinding en ziet men daar dan ook geregeld leden zitten met hun Laptop. John Wolswijk en Linda Laheij zijn nu begonnen met Laptoplessen en computeradviezen. Ja, de computers zijn niet meer weg te denken in deze eeuw. Sommigen zijn zo bezeten van hun computer dat ze er bijna de hele dag achter zitten, ( is het nu er ACHTER zitten of er VOOR zitten? ) Of een computer tegenwoordig nog wel benut wordt waar die voor uitgevonden is (zakelijk?)

Men doet momenteel niet anders dan elkaar E-mailen en (vooral veel mopjes en onzinnige kettingbrieven!), Facebook en Chatten zijn in. Maar wat blijkt nu,…..als je met Facebook even over de grenzen gaat moet je ook weer een aparte computertaal leren. Je zit gelijkverward in LOL, IMH, IMTO etc, etc. Daar ga je met je normale talenkennis! Maar door al dit compuleristische gedoe gaat helaas ook veel sociaal contact verloren. In gezinnen wordt er meer achter de computer gezeten dan gezellig met elkaar spelletjes doen zoals wij uit onze kinderjaren gewend zijn. Halma, Ganzebord en Mens-Erger-Je-Niet. Hoewel dat laatste spel nog geregeld in de soos wordt gespeeld! Maar gelukkig hebben we de Club nog wel voor onze sociale contacten. Er is altijd wel wat te doen en is men geen Lid van één of andere Subclub dan kan men altijd nog gezellig naar de Soos gaan voor een lekker kopje koffie of voor een drankje aan de bar! De vereniging staat te boek bij de Spaanse autoriteiten als ´´Club Social´´. Dat woord zegt dus al genoeg. Laten we dus vooral sociaalvoelend blijven

 

Door naar DEEL 19